Školski život

Svjetski dan čistog vazduha

Čak devetero od 10 ljudi udiše zagađeni vazduh, zbog čega bi sve svjetske vlade, organizacije, kompanije i pojedinci trebali shvatiti potrebu hitnog djelovanja jer je onečišćenje vazduha jedan od najvećih pokretača klimatskih promjena i predstavlja najveći rizik za okolinu i ljudsko zdravlje.
Učenici Ekološke sekcije sa učiteljicama Džanelom Malkić i Seminom Česović obilježili su Svjetski dan čistog vazduha te Padletom koji su kreirali žele skrenuti pažnju na značaj borbe protiv onečišćenja vazduha.


28 Okt, 2020

Obilježavanje Svjetskog dana animiranog filma

Dana 28.10.2020 godine, u biblioteci naše škole, kroz izložbu, projekciju i predavanje o crtanom filmu obilježen je Svjetski dan animiranog filma.
Izvještaj u slikama…


24 Sep, 2020

Evropski dan jezika

Širom Evrope, 800 miliona Evropljana zastupljenih u 47 država članica Vijeća Evrope, potaknuti su da uče što više jezika, u bilo kojoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezička raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni element bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Evrope promoviše višejezičnost u cijeloj Evropi.

Na inicijativu Vijeća Evrope Evropski dan jezika se obilježava u suradnji s Evropskom komisijom 26. septembra svake godine još od 2001.

Ove godine naša škola obilježila je Evropski dan jezika na malo drugačiji način. Ljepotu različitosti i bogatstva jezičkih riznica pokušali smo dočarati interaktivnim posterom, koji su u saradnji sa nastavnicima bosanskog, engleskog i njemačkog jezika pripremili naši vrijedni učenici od 6. do 9. razreda! Zajedno smo pisali i izgovarali motivacione poruke na različitim evropskim jezicima. Pored bosanskog, na našem interaktivnom posteru možete poslušati i pročitati poruke na italijanskom, španskom, makedonskom, turskom, švedskom, albanskom, ruskom, slovenskom, romskom, engleskom i njemačkom jeziku. A da bi sve bilo ovako dobro sinhronizovano, tehničku podršku pružio nam je naš učenik Muhamed Avdić iz odjeljenja 9-2.

O čemu se radi, provjerite u nastavku!