04 Dec, 2020

ŠKOLO, SRETAN TI ROĐENDAN!

Obilježiti Dan škole u vanrednim okolnostima bio je veliki izazov za naše učenike i uposlenike, ali naravno da su spremno odgovorili i tom izazovu. Umjesto svečane priredbe povodom Dana škole, kreirali su specijalno izdanje emisije “Desetica” koja se, kako kažu učenici, emituje na Deseta TV. Naši mali reporteri su se potrudili da nam donesu što više interesantnih priča iz Desete, a imamo i gosta reportera. Pogledajte i uživajte!


25 Nov, 2020

Sretan 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine

I ove godine učenici naše škole obilježili su 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine ali na malo drugačiji način. Prva asocijacija na
riječ domovina jeste ponos. Ponos zbog toga što nam domovina osigurava naš identitet, naš jezik, kulturu, tradiciju, običaje i historiju!
Osjećanja ljubavi i ponosa pokazali su naši učenici koji su vrijedno radili, učili i pripremali se za ovu online priredbu. Učenici nam šalju poruku ljubavi jer to je naša DOMOVINA zaslužila.
SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA SRETAN 25. NOVEMBAR – DAN DRŽAVNOSTI NAŠE JEDINE DOMOVINE.


26 Sep, 2020

Evropski dan jezika

Širom Evrope, 800 miliona Evropljana zastupljenih u 47 država članica Vijeća Evrope, potaknuti su da uče što više jezika, u bilo kojoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezička raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni element bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Evrope promoviše višejezičnost u cijeloj Evropi.

Na inicijativu Vijeća Evrope Evropski dan jezika se obilježava u suradnji s Evropskom komisijom 26. septembra svake godine još od 2001.

Ove godine naša škola obilježila je Evropski dan jezika na malo drugačiji način. Ljepotu različitosti i bogatstva jezičkih riznica pokušali smo dočarati interaktivnim posterom, koji su u saradnji sa nastavnicima bosanskog, engleskog i njemačkog jezika pripremili naši vrijedni učenici od 6. do 9. razreda! Zajedno smo pisali i izgovarali motivacione poruke na različitim evropskim jezicima. Pored bosanskog, na našem interaktivnom posteru možete poslušati i pročitati poruke na italijanskom, španskom, makedonskom, turskom, švedskom, albanskom, ruskom, slovenskom, romskom, engleskom i njemačkom jeziku. A da bi sve bilo ovako dobro sinhronizovano, tehničku podršku pružio nam je naš učenik Muhamed Avdić iz odjeljenja 9-2.

O čemu se radi, provjerite u nastavku!